De laagspanningsbatterij (loodzuur) starten met startkabels

Voertuigen die zijn geproduceerd in Gigafactory Shanghai vóór ongeveer oktober 2021 en in de Fremont-fabriek vóór ongeveer december 2021, zijn uitgerust met een loodzuurbatterij met laagspanning.

Als u de Model Y start met startkabels via een ander voertuig, raadpleeg dan de instructies van de fabrikant van dat voertuig. In de volgende instructies wordt ervan uitgegaan dat u een externe laagspanning-voeding (bijvoorbeeld een draagbare jumpstarter) gebruikt.

 1. Open de voorklep.
 2. Verwijder de afdekplaat van het onderhoudscompartiment door de plaat omhoog te trekken om de bekledingsclips los te maken waarmee de plaat is bevestigd.
 3. Als een HEPA-filter aanwezig is, vouw dan voorzichtig de HEPA-filterpakking in de richting van de voorzijde van de auto om toegang te krijgen tot de laagspanning-batterij.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  De ruimte voor toegang tot de laagspanning-batterij is beperkt. Overweeg de drukklemmen te verwijderen uit de achterkap om de bereikbaarheid te vergroten.
 4. Sluit de rode pluskabel (+) van de laagspanning-voeding aan op de rode plusklem (+) van de laagspanning-batterij.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Let op!
  Om beschadiging van de Model Y te voorkomen, mag u de pluskabel niet in contact laten komen met andere metalen componenten, zoals de bevestigingsbeugel van de batterij.
 5. Sluit de zwarte minkabel (-) van de laagspanning-voeding aan op de zwarte minkabel (-) van de laagspanning-batterij.
 6. Zet de externe voeding aan (raadpleeg de instructies van de fabrikant). Raak het touchscreen aan om het uit de slaapstand te halen.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Het kan enkele minuten duren voordat de auto voldoende stroom ontvangt om het touchscreen uit de slaapstand te halen.
 7. Als de externe laagspanning-voeding niet langer nodig is, koppel dan beide kabels los van de klemmen op de batterij, beginnend met de zwarte minkabel (-).
 8. Breng het bekledingspaneel voor luchtinlaat naar het interieur weer op zijn plaats en druk het aan totdat het stevig vast zit.
 9. Breng het onderhoudspaneel weer op zijn plaats en druk het aan totdat het stevig vast zit.
 10. Sluit de voorklep.

Als u de loodzuurbatterij vervangt door een ander model, dient u de gateway-instelling wijzigen op het touchscreen van uw auto. Zie de handleiding voor meer informatie.