De trekhaakkogel bevestigen en verwijderen (Noord-Amerika)

Het Towing-pakket van de Model Y bevat geen trekhaakkogel. U dient een kogelhouder aan te schaffen die geschikt is voor het type aanhanger dat u gaat trekken. De opnamekoker van de Model Y ondersteunt een trekhaakkogel met een lengte tot 8,5” (22 cm) en een verhoging van maximaal 0,75” (2 cm). Gebruik geen verlaagde kogel die niet aan deze eisen voldoet.

Afbeelding die de juiste drempelwaarden voor kogelhouders laat zien.

Een trekhaakkogel bevestigen:

 1. Wrik met een dun voorwerp, zoals een botermes of platte schroevendraaier rondom de randen van de trekhaakkap en maak de 15 klemmen los waarmee de kap aan de achterzijde is bevestigd. Bewaar de stofkap op een veilige plaats.
  Afbeelding die de losgemaakte stofkap laat zien.
 2. Verwijder zo nodig de splitpen uit de borgpen en schuif de borgpen uit het trekhaakdeel.
 3. Schuif de kogelhouder in het trekhaakdeel.
 4. Breng de opening in de kogelhouder in lijn met de opening in het trekhaakdeel.
 5. Steek de borgpen door de uitgelijnde openingen heen.
 6. Breng de splitpen aan in het gat aan het uiteinde van de borgpen.

Een kogelhouder losnemen:

 1. Verwijder de splitpen uit de borgpen en schuif de borgpen uit de uitgelijnde openingen van de kogelhouder en het trekhaakdeel.
 2. Trek de kogelhouder uit het trekhaakdeel.
 3. Breng de stofkap voor het opnameprofiel van de trekhaakbeugel weer aan en bewaar de trekhaakkogel op een veilige plaats.

De trekhaak loskoppelen

Verwijder de trekhaak na het trekken:

 1. Plaats de sleutel en draai deze zo dat de bovenkant van de sleutel in lijn is met het pictogram Unlock.
 2. Houd de trekhaakbeugel aan de onderkant stevig vast om te voorkomen dat het geheel op de grond valt, trek de slotcilinder ca. 0,5 cm naar buiten en draai deze rechtsom totdat de het pictogram Lock naar de bovenkant schuift. De slotcilinder is nu ontgrendeld in de stand “Open” en de trekhaakbeugel valt uit het opnameprofiel.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Attentie
  Ga bij het verdraaien van de slotcilinder voorzichtig te werk. Als de cilinder niet in de stand “Open” wordt geborgd, keert hij vanzelf terug in zijn oorspronkelijke stand “Closed”, waardoor u uw vingers kunt bezeren.
 3. Plaats de stofkap weer op het opnameprofiel voor de afneembare trekhaakbeugel om te voorkomen dat zich vuil in het profiel ophoopt, door deze vast te zetten in de drukklemmen.
 4. Breng het stofkapje weer aan op de slotcilinder van de afneembare trekhaakbeugel en bewaar de trekhaakbeugel op een veilige plaats.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Opmerking
  Om de trekhaakbeugel in een goede staat te houden, dient u het oppervlak ervan regelmatig in te vetten met niet-harshoudend vet.