A töltőkábel manuális leválasztása

Ha a szokásos módszerek nem működnek a töltőkábel töltőnyílásból való kioldására (a töltőkar kioldógombja, az érintőképernyő vagy a mobilalkalmazás használata), próbálja 1–2 másodpercig nyomva tartani a távirányító kulcs(ha része a felszereltségnek) hátsó csomagtartó gombját. Ha még így sem lehet kioldani, körültekintően végezze el az alábbi lépéseket:

 1. Jelenítse meg a töltési képernyőt az érintőképernyőn, és győződjön meg arról, hogy a Model Y nem tölt aktívan. Ha szükséges, érintse meg a Töltés leállításalehetőséget.
 2. Nyissa ki a hátsó csomagtartót.
 3. Húzza lefelé a töltőaljzat kioldókábelét a töltőkábel kioldásához.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Figyelmeztetés
  Ne húzza meg a kioldókábelt, miközben éppen próbálja leválasztani a töltőkábelt a töltőaljzatról. Először mindig húzza meg a kioldókábelt, mielőtt megpróbálja leválasztani a töltőkábelt. Ezeknek az utasításoknak a figyelmen kívül hagyása áramütéshez és súlyos sérüléshez vezethet.
  kioldókábel egy lefele mutató nyíllal.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A kioldókábel a burkolat nyílásába lehet süllyesztve.
 4. Húzza ki a töltőkábelt a töltőaljzatból.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
FIGYELMEZTETÉS
A kioldókábelt csak olyan helyzetekben használja, amikor a szokásos módszerekkel nem választható le a töltőkábel. A folyamatos használat károsíthatja a kioldókábelt vagy a töltőberendezést.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Figyelmeztetés
Ne hajtsa végre ezt az eljárást, amikor a jármű tölt, vagy ha narancssárga színű, nagyfeszültségű vezetékek vannak a közelben. Ezeknek az utasításoknak a figyelmen kívül hagyása áramütéshez, súlyos sérüléshez vagy a jármű károsodásához vezethet. Ha nem biztos abban, hogyan végezheti el biztonságosan ezt az eljárást, lépjen kapcsolatba a legközelebbi szervizközponttal.