Az alacsony feszültségű (ólomsavas) akkumulátor beindítása

A Sanghajban körülbelül 2021 októbere előtt, illetve Fremontban körülbelül 2021 decembere előtt gyártott járművek ólomsavas, alacsony feszültségű akkumulátorral vannak felszerelve.

Ha a Model Y segédindításához másik járművet használ, kövesse az adott jármű gyártójának útmutatását. Az alábbi útmutatás arra az esetre vonatkozik, amikor egy külső alacsony feszültség áramforrást (például hordozható indításrásegítőt) használ.

 1. Nyissa fel az első csomagtértetőt (lásd: Az első csomagtértető felnyitása áramellátás nélkül).
 2. Távolítsa el a szervizpanelt: húzza felfelé, amíg a rögzítőkapcsok engednek.
 3. Ha a jármű HEPA-szűrővel van ellátva, óvatosan hajtsa a HEPA-szűrő tömítését a jármű eleje felé, hogy hozzáférjen a alacsony feszültség-os akkumulátorhoz.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A alacsony feszültség-os akkumulátorhoz való hozzáféréshez szűk hely áll rendelkezésre. Lehetséges, hogy el kell távolítania a kapcsokat a hátsó burkolatról, hogy jobban hozzáférjen.
 4. Csatlakoztassa a alacsony feszültség-os áramforrás piros, pozitív (+) kábelét a alacsony feszültség-os akkumulátor piros, pozitív (+) sarujához.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  FIGYELMEZTETÉS
  A Model Y károsodásának megelőzése érdekében gondoskodjon arról, hogy a pozitív kábel ne érjen hozzá más fémalkatrészekhez, például az akkumulátor rögzítőkeretéhez.
 5. Csatlakoztassa a alacsony feszültség-os áramforrás fekete, negatív (-) kábelét a alacsony feszültség-os akkumulátor fekete, negatív (-) sarujához.
 6. Kapcsolja be a külső áramforrást (kövesse az eszköz gyártójának utasításait). Érintéssel ébressze fel az érintőképernyőt.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Akár több percbe is telhet, amíg a rendszer elegendő energiát vesz fel az érintőképernyő felébresztéséhez.
 7. Amikor már nincs szükség a külső, alacsony feszültség áramforrásra, csatlakoztassa le mindkét kábelt az akkumulátor saruiról, a fekete, negatív (-) kábellel kezdve.
 8. Helyezze vissza az utastér szellőzőnyílásának panelét az eredeti helyére, és nyomja le, amíg újra nem rögzül.
 9. Helyezze vissza a szervizpanelt az eredeti helyére, és nyomja le, amíg újra nem rögzül.
 10. Csukja le a csomagtértetőt.