Az alacsony feszültségű (ólomsavas) akkumulátor beindítása

A Sanghajban körülbelül 2021 októbere előtt, illetve Fremontban körülbelül 2021 decembere előtt gyártott járművek ólomsavas, alacsony feszültségű akkumulátorral vannak felszerelve.

Ha a Model Y segédindításához másik járművet használ, kövesse az adott jármű gyártójának útmutatását. Az alábbi útmutatás arra az esetre vonatkozik, amikor egy külső alacsony feszültség áramforrást (például hordozható indításrásegítőt) használ.

 1. Nyissa fel a motorháztetőt.
 2. Távolítsa el a szervizpanelt: húzza felfelé, amíg a rögzítőkapcsok engednek.
 3. Ha a jármű HEPA-szűrővel van ellátva, óvatosan hajtsa a HEPA-szűrő tömítését a jármű eleje felé, hogy hozzáférjen a alacsony feszültség-os akkumulátorhoz.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  A alacsony feszültség-os akkumulátorhoz való hozzáféréshez szűk hely áll rendelkezésre. Lehetséges, hogy el kell távolítania a kapcsokat a hátsó burkolatról, hogy jobban hozzáférjen.
 4. Csatlakoztassa a alacsony feszültség-os áramforrás piros, pozitív (+) kábelét a alacsony feszültség-os akkumulátor piros, pozitív (+) sarujához.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  FIGYELMEZTETÉS
  A Model Y károsodásának megelőzése érdekében gondoskodjon arról, hogy a pozitív kábel ne érjen hozzá más fémalkatrészekhez, például az akkumulátor rögzítőkeretéhez.
 5. Csatlakoztassa a alacsony feszültség-os áramforrás fekete, negatív (-) kábelét a alacsony feszültség-os akkumulátor fekete, negatív (-) sarujához.
 6. Kapcsolja be a külső áramforrást (kövesse az eszköz gyártójának utasításait). Érintéssel ébressze fel az érintőképernyőt.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Megjegyzés
  Akár több percbe is telhet, amíg a rendszer elegendő energiát vesz fel az érintőképernyő felébresztéséhez.
 7. Amikor már nincs szükség a külső, alacsony feszültség áramforrásra, csatlakoztassa le mindkét kábelt az akkumulátor saruiról, a fekete, negatív (-) kábellel kezdve.
 8. Helyezze vissza az utastér szellőzőnyílásának panelét az eredeti helyére, és nyomja le, amíg újra nem rögzül.
 9. Helyezze vissza a szervizpanelt az eredeti helyére, és nyomja le, amíg újra nem rögzül.
 10. Csukja le a csomagtértetőt.

Ha az ólomsavas akkumulátort más modellre cseréli, akkor meg kell változtatnia a jármű érintőképernyőjén az átjáró konfigurációját. További részletekért tekintse meg a Karbantartási kézikönyvet.