Κλειδιά

Τύποι κλειδιών

Model Y υποστηρίζονται οι παρακάτω τύποι κλειδιών:
 • Phone key - Μπορείτε να ορίσετε το προσωπικό σας τηλέφωνο ως "Phone Key" που επικοινωνεί με το Model Y μέσω Bluetooth. Το Phone Key υποστηρίζει αυτόματο κλείδωμα και ξεκλείδωμα.
 • Key card - Η Tesla παρέχει μια κάρτα-κλειδί, η οποία επικοινωνεί με το Model Y μέσω σημάτων ραδιοσυχνοτήτων ταυτοποίησης μικρής εμβέλειας (RFID). Η κάρτα-κλειδί χρησιμοποιείται για τον "έλεγχο ταυτότητας" του τηλεφώνου σας προκειμένου να μπορεί να συνεργαστεί με το Model Y και για την προσθήκη ή κατάργηση άλλων κλειδιών. Σε αντίθεση με το Phone Key και τα keyfob, η κάρτα-κλειδί δεν υποστηρίζει το αυτόματο κλείδωμα και ξεκλείδωμα. Σε περίπτωση εξάντλησης της μπαταρίας, απώλειας ή κλοπής του phone key σας, μπορείτε να χρησιμοποιήστε την κάρτα-κλειδί για να ξεκλειδώσετε, να οδηγήσετε και να κλειδώσετε το Model Y.
 • Key fob - Το keyfob (εάν υπάρχει) σάς επιτρέπει να ανοίγετε τον εμπρός και πίσω χώρο αποσκευών και να ξεκλειδώνετε, να κλειδώνετε και να οδηγείτε το Model Y με πάτημα των αντίστοιχων κουμπιών. Το keyfob υποστηρίζει επίσης αυτόματο κλείδωμα και ξεκλείδωμα, εάν διατίθεται στην περιοχή σας (βλ. #CONCEPT_OSF_QCZ_D1B) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρική λύση για το Phone Key σας.

Model Y υποστηρίζει συνολικά 19 κλειδιά, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν Phone Key, κάρτες-κλειδιά και έως τέσσερα keyfob.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ΠΡΟΣΟΧΗ
Θυμηθείτε ότι πρέπει να έχετε μαζί σας ένα κλειδί όταν οδηγείτε. Παρόλο που μπορείτε να οδηγήσετε το Model Y και να απομακρυνθείτε από το κλειδί του, δεν θα μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά αφού το απενεργοποιήσετε.

Phone Key

Η χρήση του τηλεφώνου σας ως κλειδιού είναι ένας βολικός τρόπος για να αποκτάτε πρόσβαση στο Model Y. Καθώς πλησιάζετε, ανιχνεύεται το σήμα Bluetooth του τηλεφώνου σας και οι πόρτες ξεκλειδώνουν όταν τραβήξετε τη λαβή μιας πόρτας. Ομοίως, όταν βγαίνετε από το όχημα και απομακρύνεστε έχοντας μαζί σας το phone key, οι πόρτες κλειδώνονται αυτόματα (εφόσον είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Walk-Away Door Lock, βλ. #CONCEPT_OSF_QCZ_D1B).

Για να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο για πρόσβαση στο Model Y, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εκτελέσετε τον έλεγχο ταυτότητάς του:

 1. Κάντε λήψη της εφαρμογής της Tesla για κινητά στο τηλέφωνό σας.
 2. Συνδεθείτε στην εφαρμογή της Tesla για κινητά χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στην Tesla.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Πρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στην Tesla για να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο για πρόσβαση στο Model Y.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Εάν υπάρχουν πολλά οχήματα συνδεδεμένα με τον λογαριασμό σας στην Tesla, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι το όχημα στο οποίο θέλετε να έχει πρόσβαση η εφαρμογή για κινητά είναι επιλεγμένο τη συγκεκριμένη στιγμή στην εφαρμογή για κινητά.
 3. Βεβαιωθείτε για τα εξής:
  • Οι γενικές ρυθμίσεις Bluetooth του τηλεφώνου σας είναι ενεργοποιημένες.
  • Το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας για την εφαρμογή της Tesla για κινητά. Για παράδειγμα, στο τηλέφωνό σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε την εφαρμογή Tesla για κινητά και βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση Bluetooth είναι ενεργοποιημένη.
  • Η πρόσβαση στην τοποθεσία σας είναι ενεργοποιημένη. Ανοίξτε την εφαρμογή της Tesla για κινητά στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας και επιλέξτε Location > Always. Για βέλτιστη εμπειρία, διατηρήστε την εφαρμογή για κινητά ανοιχτή στο παρασκήνιο.
  • Η ρύθμιση Allow Mobile Access είναι ενεργοποιημένη στην οθόνη αφής του οχήματος (Controls > Safety > Allow Mobile Access).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Model Y επικοινωνεί με το τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth. Πρέπει να θυμάστε ότι η μπαταρία του τηλεφώνου πρέπει να έχει αρκετή ισχύ για να λειτουργήσει το Bluetooth και ότι πολλά τηλέφωνα απενεργοποιούν το Bluetooth, όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή.
 4. Ενώ βρίσκεστε μέσα ή κοντά στο όχημα, ανοίξτε την εφαρμογή της Tesla για κινητά και αγγίξτε την επιλογή Set Up Phone Key στην κύρια οθόνη ή μεταβείτε στις ρυθμίσεις Security > Set Up Phone Key. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην εφαρμογή για κινητά και στην οθόνη αφής του οχήματος για να ρυθμίσετε το Phone Key.

Για να δείτε μια λίστα με τα κλειδιά που έχουν πρόσβαση τη συγκεκριμένη στιγμή στο Model Y ή για να καταργήσετε ένα Phone Key, αγγίξτε τις επιλογές Controls > Locks (βλ. Διαχείριση κλειδιών).

Model Y μπορεί να συνδεθεί σε τρία Phone Key ταυτόχρονα. Επομένως, αν εντοπιστούν περισσότερα από τρία Phone Key και θέλετε να εκτελέσετε έλεγχο ταυτότητας ή να κάνετε σύζευξη με διαφορετικό τηλέφωνο, μετακινήστε τα υπόλοιπα συνδεδεμένα Phone Key εκτός εμβέλειας ή απενεργοποιήστε τη ρύθμιση Bluetooth τους.

Αφού γίνει ο έλεγχος ταυτότητας ενός τηλεφώνου, δεν απαιτείται πλέον σύνδεση στο Internet προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως Phone Key για το Model Y. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία hands-free του τηλεφώνου, για πρόσβαση στις επαφές του τηλεφώνου, για αναπαραγωγή πολυμέσων από αυτό κ.λπ., πρέπει επίσης να πραγματοποιήσετε σύζευξη και σύνδεση του τηλεφώνου ως συσκευή Bluetooth (βλ. ).

Κάποια smartphone με δυνατότητα NFC μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλειδώσετε/ξεκλειδώσετε το όχημά σας, όπως και με τη χρήση μιας κάρτας-κλειδιού. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Tesla για κινητά είναι σωστά αντιστοιχισμένη με το όχημά σας και ενεργοποιήστε τη λειτουργία NFC στο τηλέφωνό σας. Μόλις ενεργοποιηθεί, απλά κρατήστε το τηλέφωνο στην κολόνα της πόρτας στην πλευρά του οδηγού για να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε την πόρτα. Ανατρέξτε στις οδηγίες του smartphone σας για συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς να το κάνετε.

Κάρτα-κλειδί

Η Tesla σας παρέχει δύο κάρτες-κλειδιά Model Y, σχεδιασμένες για να χωρούν στο πορτοφόλι σας.

Για να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα-κλειδί για να ξεκλειδώσετε ή να κλειδώσετε το Model Y, τοποθετήστε την κάρτα όπως υποδεικνύεται στην εικόνα και χτυπήστε την ελαφρά στη συσκευή ανάγνωσης καρτών που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κάμερα του Autopilot στην κολόνα της πόρτας του οδηγού. Όταν το Model Y εντοπίσει την κάρτα-κλειδί, αναβοσβήνουν τα εξωτερικά φώτα, ανοίγουν ή αναδιπλώνονται οι καθρέφτες (εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία αναδίπλωσης των καθρεφτών), ηχεί η κόρνα (εάν είναι ενεργοποιημένος ο ήχος επιβεβαίωσης κλειδώματος) και ξεκλειδώνουν ή κλειδώνουν οι πόρτες.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Μπορεί να χρειαστεί να ακουμπήσετε την κάρτα-κλειδί στην κεντρική κονσόλα ή στην κολόνα της πόρτας του οδηγού και μπορεί να χρειαστεί να την κρατήσετε πάνω στον πομπό για ένα ή δύο δευτερόλεπτα.
Εικόνα ενός ατόμου που ακουμπά την κάρτα-κλειδί στην κολόνα της πόρτας στην πλευρά του οδηγού.

Μόλις μπείτε στο όχημα, ενεργοποιήστε το Model Y πατώντας το πεντάλ φρένου εντός δύο λεπτών από τη σάρωση της κάρτας-κλειδιού (βλ. Εκκίνηση και απενεργοποίηση). Εάν περιμένετε περισσότερο από δύο λεπτά, πρέπει να επαναλάβετε τον έλεγχο ταυτότητας τοποθετώντας την κάρτα-κλειδί κοντά στη συσκευή ανάγνωσης καρτών που βρίσκεται πίσω από τις ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα. Όταν εντοπιστεί η κάρτα-κλειδί, επανεκκινείται η περίοδος των δύο λεπτών για τον έλεγχο ταυτότητας.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Εάν είναι ενεργοποιημένη, η λειτουργία κλειδώματος των θυρών κατά την απομάκρυνση από το όχημα (βλ. #CONCEPT_OSF_QCZ_D1B), λειτουργεί μόνο όταν απομακρύνεστε χρησιμοποιώντας Phone Key ή keyfob. Όταν απομακρύνεστε έχοντας μαζί την κάρτα-κλειδί σας, το Model Y δεν κλειδώνει/ξεκλειδώνει αυτόματα.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ΠΡΟΣΟΧΗ
Πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας την κάρτα-κλειδί μέσα στην τσάντα ή το πορτοφόλι σας, ώστε να μπορέσετε να την χρησιμοποιήσετε ως εφεδρικό κλειδί σε περίπτωση που εξαντληθεί η μπαταρία του τηλεφώνου σας με έλεγχο ταυτότητας ή σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του τηλεφώνου.

Key Fob

Εάν έχετε αγοράσει το αξεσουάρ keyfob, μπορείτε να εξοικειωθείτε γρήγορα με αυτό το κλειδί, εάν το θεωρήσετε ως μινιατούρα του Model Y, με το σήμα της Tesla να αντιστοιχεί στο μπροστινό μέρος του. Το κλειδί διαθέτει τρία κουμπιά, τα οποία δίνουν την αίσθηση πιο μαλακών περιοχών πάνω στην επιφάνεια.

 1. Μπροστινός χώρος αποσκευών - Πατήστε δύο φορές για να απασφαλίσετε τον μπροστινό χώρο αποσκευών.
 2. Κλείδωμα/ξεκλείδωμα όλων - Πατήστε μία φορά για να κλειδώσετε τις πόρτες και τους χώρους αποσκευών (όλες οι πόρτες και οι χώροι αποσκευών πρέπει να έχουν κλείσει). Πατήστε δύο φορές για να ξεκλειδώσετε τις πόρτες και τους χώρους αποσκευών.
 3. Πίσω χώρος αποσκευών - Πατήστε δύο φορές για να απασφαλίσετε τον πίσω χώρο αποσκευών. Πατήστε παρατεταμένα για ένα έως δύο δευτερόλεπτα, για να ανοίξετε το πορτάκι της θύρας φόρτισης.

Μόλις μπείτε στο όχημα, ενεργοποιήστε το Model Y πατώντας το πεντάλ φρένου εντός δύο λεπτών από τη στιγμή που θα πατήσετε το κουμπί ξεκλειδώματος στο τηλεχειριστήριο (βλ. Εκκίνηση και απενεργοποίηση). Εάν περιμένετε περισσότερο από δύο λεπτά, πρέπει να πατήσετε ξανά το κουμπί ξεκλειδώματος ή να τοποθετήσετε το τηλεχειριστήριο κοντά στη συσκευή ανάγνωσης καρτών που βρίσκεται πίσω από τις ποτηροθήκες στην κεντρική κονσόλα. Όταν εντοπιστεί το τηλεχειριστήριο, επανεκκινείται η περίοδος των δύο λεπτών για τον έλεγχο ταυτότητας.

Όταν πλησιάζετε ή απομακρύνεστε από το Model Y έχοντας μαζί σας το keyfob, δεν χρειάζεται να στρέφετε το keyfob προς το Model Y καθώς πατάτε ένα κουμπί, αλλά πρέπει να βρίσκεστε εντός της εμβέλειας λειτουργίας.

Οποιοσδήποτε ραδιοεξοπλισμός λειτουργεί σε παρόμοια συχνότητα μπορεί να επηρεάσει το κλειδί. Σε αυτήν την περίπτωση, απομακρύνετε το κλειδί κατά ένα πόδι (30 cm) τουλάχιστον από τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές (τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές κ.λπ.).

Σε περίπτωση που η μπαταρία του keyfob έχει αποφορτιστεί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να οδηγήσετε το όχημα, σαρώνοντας το keyfob στη συσκευή ανάγνωσης καρτών που βρίσκεται στην κολόνα της πόρτας του οδηγού (όπως την κάρτα-κλειδί).

Οδηγίες για την αλλαγή της μπαταρίας παρέχονται στην ενότητα #CONCEPT_DNV_ZGG_KFB.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο keyfob σε πολλά οχήματα Model Y, εφόσον εκτελέσετε τον έλεγχο ταυτότητας (βλ. Διαχείριση κλειδιών). Ωστόσο, το keyfob λειτουργεί μόνο με ένα Model Y κάθε φορά. Επομένως, για να χρησιμοποιήσετε ένα keyfob σε διαφορετικό Model Y, ακουμπήστε την επίπεδη πλευρά του στη συσκευή ανάγνωσης καρτών στην κολόνα της πόρτας του οδηγού.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Model Y υποστηρίζει έως τέσσερα διαφορετικά keyfob.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
ΠΡΟΣΟΧΗ
Προστατέψτε το κλειδί από χτυπήματα, υψηλές θερμοκρασίες και ζημιές από υγρά. Αποφύγετε την επαφή του με διαλύτες, κεριά και καθαριστικά που χαράζουν.

Παθητικό κλείδωμα και ξεκλείδωμα

Το κλείδωμα και το ξεκλείδωμα του Model Y με το keyfob γίνεται με βολικό τρόπο, χωρίς χρήση των χεριών. Παρόλο που πρέπει να έχετε μαζί σας ένα συζευγμένο keyfob, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε. Model Y διαθέτει αισθητήρες γύρω από το όχημα, οι οποίοι αναγνωρίζουν την παρουσία ενός keyfob εντός εμβέλειας περίπου έξι ποδιών (δύο μέτρων). Επομένως, μπορείτε να έχετε το τηλεχειριστήριο μέσα στην τσέπη ή στην τσάντα σας και απλώς να τραβάτε τη λαβή της πόρτας για να την ξεκλειδώσετε. Όταν έχετε μαζί σας το keyfob, μπορείτε επίσης να ανοίγετε τον χώρο αποσκευών χωρίς να χρησιμοποιήσετε το κλειδί, πιέζοντας την εξωτερική λαβή στην πόρτα του πόρτα χώρου αποσκευών. Εάν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Walk-Away Door Lock, το Model Y κλειδώνεται αυτόματα όταν βγείτε από αυτό και πάψει το keyfob να είναι εντός εμβέλειας (βλ. #CONCEPT_OSF_QCZ_D1B). Το παθητικό κλείδωμα και ξεκλείδωμα ενεργοποιείται αυτόματα όταν κάνετε τη σύζευξη του keyfob με το Model Y.

Αν και μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο keyfob σε πολλά οχήματα, αυτό μπορεί να είναι συζευγμένο μόνο με ένα όχημα κάθε φορά. Για να ενεργοποιήσετε ένα συζευγμένο keyfob σε διαφορετικό όχημα, ακουμπήστε την επίπεδη πλευρά του στην κολόνα της πόρτας του οδηγού και πατήστε οποιοδήποτε κουμπί στο keyfob για επιβεβαίωση.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Για πρόσθετη ασφάλεια, το παθητικό κλείδωμα και ξεκλείδωμα απενεργοποιείται αφού το όχημα παραμείνει ακίνητο για πέντε λεπτά και ενώ βρίσκεστε εντός της εμβέλειας του οχήματος ενώ αυτό δεν χρησιμοποιείται (για παράδειγμα, εάν στέκεστε έξω από το όχημα). Σε αυτήν την κατάσταση, πρέπει να ανακινήσετε το keyfob ή να πατήσετε ένα κουμπί του για να επανενεργοποιήσετε το παθητικό κλείδωμα και ξεκλείδωμα.

Αντικατάσταση της μπαταρίας του keyfob

Υπό συνθήκες κανονικής χρήσης, το αξεσουάρ keyfob διαθέτει μπαταρία που διαρκεί έως ένα έτος, ανάλογα με την έκδοσή του και τις επιλεγμένες ρυθμίσεις του οχήματος. Όταν μειωθεί η ισχύς της μπαταρίας, εμφανίζεται ένα μήνυμα στην οθόνη αφής.

Για να αντικαταστήσετε την μπαταρία του keyfob:

 1. Με το keyfob τοποθετημένο σε μια μαλακή επιφάνεια με την πλευρά των κουμπιών προς τα κάτω, απασφαλίστε το κάτω κάλυμμα, χρησιμοποιώντας ένα μικρό εργαλείο με επίπεδη μύτη.
 2. Αφαιρέστε την μπαταρία ανασηκώνοντάς την ώστε να απελευθερωθεί από τα κλιπ συγκράτησης.
 3. Αποφεύγοντας να αγγίξετε τις επίπεδες επιφάνειες της μπαταρίας, τοποθετήστε την καινούργια μπαταρία (τύπου CR2032) με την πλευρά "+" στραμμένη προς τα πάνω.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Σκουπίστε την μπαταρία πριν από την τοποθέτηση και αποφύγετε να αγγίξετε τις επίπεδες επιφάνειες της μπαταρίας. Οι δαχτυλιές στις επίπεδες επιφάνειες της μπαταρίας μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Σημείωση
  Μπορείτε να αγοράσετε μπαταρίες CR2032 από οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής που εμπορεύεται μπαταρίες.
 4. Κρατώντας το κάτω κάλυμμα υπό γωνία, ευθυγραμμίστε τις γλωττίδες στο κάλυμμα με τις αντίστοιχες εγκοπές στο keyfob και πιέστε γερά το κάλυμμα πάνω στο keyfob μέχρι να κουμπώσει στη θέση του.
 5. Βεβαιωθείτε ότι το keyfob λειτουργεί, ξεκλειδώνοντας και κλειδώνοντας το Model Y.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Προειδοποίηση
Οι μπαταρίες του keyfob ενέχουν κίνδυνο χημικού εγκαύματος και δεν πρέπει να καταπίνονται. Το keyfob περιέχει μια μικρή στρογγυλή μπαταρία. Εάν η μικρή στρογγυλή μπαταρία καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά εσωτερικά εγκαύματα εντός δύο ωρών και να οδηγήσει σε θάνατο. Πρέπει να διατηρείτε τις καινούργιες και τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες μακριά από παιδιά. Εάν το διαμέρισμα των μπαταριών δεν είναι καλά κλεισμένο, διακόψτε τη χρήση του προϊόντος και διατηρήστε το μακριά από παιδιά. Εάν πιστεύετε ότι οι μπαταρίες έχουν καταποθεί ή έχουν εισχωρήσει σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Διαχείριση κλειδιών

Για να εμφανίσετε μια λίστα με όλα τα κλειδιά, με τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Model Y σας, αγγίξτε τις επιλογές Controls > Locks. Δίπλα σε κάθε κλειδί, εμφανίζεται ένα εικονίδιο που υποδεικνύει εάν το κλειδί είναι Phone Key, κάρτα-κλειδί ή keyfob. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λίστα για να διαχειριστείτε τα κλειδιά που έχουν πρόσβαση στο Model Y σας. Για να προσθέσετε ή να καταργήσετε κλειδιά, ανατρέξτε στην ενότητα Προσθήκη και κατάργηση κλειδιών.

Model Y υποστηρίζει έως 19 κλειδιά. Όταν συμπληρωθεί αυτό το όριο, πρέπει να διαγράψετε ένα κλειδί για να μπορέσετε να προσθέσετε ένα καινούργιο.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κλειδί σε περισσότερα από ένα Model Y. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολλά κλειδιά όταν αλλάζετε οχήματα. Εάν προσαρμόσετε το όνομα μιας κάρτας-κλειδιούή ενός keyfob με ελεγμένη ταυτότητα σε ένα Model Y (με άγγιγμα στο εικονίδιο μολυβιού), θα εμφανίζεται το ίδιο προσαρμοσμένο όνομα σε κάθε άλλο Model Y στο οποίο έχει γίνει έλεγχος ταυτότητας της κάρτας-κλειδιού ή του keyfob.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Εάν εκμισθώνετε το όχημά σας, επικοινωνήστε με την εταιρεία εκμίσθωσης για να προσθέσετε ή να καταργήσετε κλειδιά.

Προσθήκη και κατάργηση κλειδιών

Προσθήκη νέου κλειδιού:

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Για να προσθέσετε ένα keyfob, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η σύζευξη ενός keyfob που έχει πολύ χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι ανεπιτυχής.
 1. Στην οθόνη αφής, αγγίξτε τις επιλογές Controls > Locks > Keys > Add Key.
 2. Σαρώστε τη νέα κάρτα-κλειδί ή το keyfob στη συσκευή ανάγνωσης καρτών πίσω από τις ποτηροθήκες στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Αφού αναγνωριστεί η νέα κάρτα-κλειδί ή το keyfob, απομακρύνετέ το από τη συσκευή ανάγνωσης καρτών.
 3. Σαρώστε μια κάρτα-κλειδί ή ένα keyfob που έχει ήδη συζευχθεί με το όχημα, για να επιβεβαιώσετε τη νέα σύζευξη κλειδιών.
 4. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το νέο κλειδί εμφανίζεται στη λίστα κλειδιών. Αγγίξτε το σχετικό εικονίδιο μολυβιού για να προσαρμόσετε το όνομα του κλειδιού.

Κατάργηση κλειδιού:

Όταν δεν θέλετε πλέον να έχει πρόσβαση στο Model Y ένα κλειδί (για παράδειγμα, εάν χάσατε το τηλέφωνο ή την κάρτα-κλειδί κ.λπ.), ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το καταργήσετε.

 1. Στην οθόνη αφής, αγγίξτε τις επιλογές Controls > Locks.
 2. Στη λίστα κλειδιών, βρείτε το κλειδί που θέλετε να καταργήσετε και πατήστε το σχετικό εικονίδιο κάδου απορριμμάτων.
 3. Όταν σας ζητηθεί, σαρώστε ένα κλειδί με ελεγμένη ταυτότητα στη συσκευή ανάγνωσης καρτών για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η λίστα κλειδιών δεν θα περιλαμβάνει πλέον το διαγραμμένο κλειδί.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Σημείωση
Model Y χρειάζεται πάντα τουλάχιστον μία κάρτα-κλειδί ή ένα keyfob με ελεγμένη ταυτότητα. Εάν έχει παραμείνει μόνο μια κάρτα-κλειδί στη λίστα κλειδιών, δεν μπορείτε να τη διαγράψετε.

Αντικατάσταση καρτών-κλειδιών

Αν χάσετε μια κάρτα-κλειδί, μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικές κάρτες από το κατάστημα της Tesla. Όταν ετοιμαστείτε για τη σύζευξη, ακολουθήστε απλώς τα βήματα στην ενότητα Προσθήκη και κατάργηση κλειδιών. Θυμηθείτε να διαγράψετε τις παλιές κάρτες-κλειδιά από τη ρύθμιση Controls > Locks > Keys για λόγους ασφαλείας.

Εάν χάσετε και τις δύο κάρτες-κλειδιά, προγραμματίστε ένα ραντεβού για σέρβις μέσω της εφαρμογής για κινητά, για να γίνει η αντικατάσταση και η σύζευξή τους.