Peces i accessoris

Peces, accessoris i modificacions

Feu servir únicament peces i accessoris originals de Tesla. Tesla duu a terme proves rigoroses en les seves peces per garantir-ne la idoneïtat, seguretat i fiabilitat. Adquiriu aquestes peces en un concessionari Tesla, on us les instal·laran de manera professional i podreu rebre assessorament especialitzat sobre les modificacions del Model Y. Els accessoris es poden adquirir a les botigues Tesla o per Internet a www.tesla.com.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Pot ser que alguns accessoris no estiguin disponibles a la vostra regió de mercat.

Tesla no pot avaluar les peces fabricades per altres distribuïdors i, per tant, no accepta cap responsabilitat sobre l'ús que feu de peces que no siguin de la marca Tesla al Model Y.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avís
La instal·lació de peces i accessoris o la realització de modificacions sense aprovació poden afectar el rendiment del Model Y i la seguretat dels seus ocupants. La garantia no cobreix els danys causats per la instal·lació de peces ni per la realització de modificacions sense aprovació.
Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avís
Tesla no es fa responsable de les lesions personals, els danys o les defuncions que es produeixin per l'ús o la instal·lació d'accessoris o la realització de modificacions sense aprovació.

Reparacions de la carrosseria

Si el vostre Model Y es veiés involucrat en una col·lisió, poseu-vos en contacte amb Tesla o amb un taller de xapa aprovat per Tesla per garantir-ne la reparació amb peces originals de Tesla. Tesla ha seleccionat i aprovat tallers de xapa que compleixen amb els requisits estrictes de formació, equipament, qualitat i satisfacció del client.

És possible que alguns tallers de reparació i asseguradores us aconsellin l'ús d'equipament no original o peces de segona mà per estalviar diners. No obstant això, aquestes peces no compleixen amb els elevats estàndards de qualitat de Tesla en matèria de qualitat, adaptabilitat i resistència a la corrosió. A més, la garantia no cobreix l'equipament no original ni les peces de segona mà (ni cap dels danys o fallades que puguin causar).

Substitució dels filtres de cabina

El model Y incorpora filtres d’aire que impedeixen l’entrada de pol·len, residus industrials, pols i altres partícules a la cabina a través de les sortides de ventilació. Tesla recomana substituir aquests filtres cada 2 anys (cada any a la Xina). Els filtres de cabina es poden comprar a la botiga de Tesla (o a https://shop.tesla.cn/ per a la Xina).

Per substituir els filtres de cabina:

 1. Apagueu el sistema de control de l’aire condicionat.
 2. Desplaceu el seient del passatger davanter completament enrere i traieu-li la catifa.
 3. Utilitzeu una eina d’alçament de clips per alliberar amb cura els clips inseribles que fixen la tapa del reposapeus del passatger de davant al quadre de comandament. Després, mentre sosteniu la tapa del reposapeus, desconnecteu els dos connectors elèctrics i deixeu la tapa del reposapeus a un costat.
  • En el cas del llum, pressioneu la pestanya amb cura mentre allibereu el connector.
  • En el cas de l’altaveu, poseu en angle el connector del costat del vehicle amb cura perquè la pestanya petita se separi del forat que hi ha al connector del costat de la tapa del reposapeus. Allibereu el connector al mateix temps.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  PRECAUCIÓ
  Per evitar danys, no estireu dels cables quan desconnecteu els connectors. En el moment de desconnectar-los, assegureu-vos d’estirar des del plàstic que hi ha als connectors mateixos.
 4. Treballant de dalt a baix, feu servir una eina d'extracció d'embellidors per treure amb cura el tauler que hi ha a la dreta de la consola central.
 5. Traieu el caragol 6 mm que fixa la tapa dels filtres de cabina al mòdul de calefacció, ventilació i aire condicionat (HVAC). Després, traieu la tapa dels filtres de cabina i deixeu-la a un costat. En alguns vehicles, les pestanyes substitueixen el caragol 6 mm: utilitzeu el dit índex i el polze per prémer les dues pestanyes a la part inferior de la tapa del filtre de la cabina. Inclineu la tapa cap a fora per retirar-la.
 6. Doblegueu cap enfora les pestanyes del filtre de cabina superior.
 7. Mentre sosteniu les pestanyes del filtre de cabina superior, extraieu el filtre superior del mòdul HVAC.
 8. Mentre sosteniu la pestanya superior del filtre de cabina inferior, extraieu el filtre inferior cap a dalt i cap enfora del mòdul HVAC.
 9. Assegureu-vos que les fletxes dels filtres nous estiguin orientades cap a la part posterior del vehicle, inseriu el filtre de cabina inferior al mòdul HVAC i baixeu-lo fins que encaixi al seu lloc. A continuació, inseriu-hi el filtre de cabina superior per damunt.
 10. Doblegueu les pestanyes cap a dins per poder instal·lar la tapa de filtres de cabina.
 11. Instal·leu la tapa enganxant la pestanya de la tapa inferior i fixant-la amb un cargol de 6 mm. Fixeu el caragol a 1,2 Nm/0,89 ft-lbs. En vehicles amb pestanyes en lloc d’un caragol 6 mm: moveu l’osca superior de la tapa del filtre de la cabina al seu lloc i, a continuació, fixeu les pestanyes a la part inferior del mòdul HVAC.
 12. Torneu a connectar els dos connectors elèctrics als components de la tapa del reposapeus del passatger de davant. Torneu a fixar la tapa amb els clips inseribles.
 13. Alineeu el tauler de la dreta amb les ranures de localitzador de davant i darrere de la consola central. Després, apliqueu-hi pressió fins que tots els clips estiguin ben fixats.
 14. Torneu a instal·lar la catifa del passatger de davant i torneu a posar al seu lloc el seient del passatger.

Substituir la bateria de baixa tensió de plom

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
PRECAUCIÓ
Per evitar danys que no estiguin coberts per la garantia, substituïu la bateria de plom-àcid de baixa tensió pel mateix tipus de bateria. La bateria de plom-àcid de baixa tensió per a vehicles nord-americans és AtlasBX / Hankook 85B24LS 12V 45Ah. Podeu comprar una nova bateria de plom-àcid de baixa tensió que sigui compatible amb el vehicle al vostre centre de servei tècnic local.

Seguiu el procediment següent per substituir la bateria de baixa tensió de plom-àcid. Utilitzeu equips de protecció personal adequats (com ara ulleres de seguretat, guants de cuir quan manipuleu la bateria de plom-àcid, etc.).

Extracció:

 1. Prepareu el vehicle per treure la bateria de plom-àcid de baixa tensió:
  1. Assegureu-vos que el vehicle tingui posada la marxa d'aparcament.
  2. Baixeu totes les finestres.
  3. Obrir el maleter davanter.
  4. Deixeu una porta oberta per poder tornar al vehicle si cal.
  5. Desconnecteu el cable de càrrega de la presa de càrrega.
 2. Al maleter davanter, traieu el davantal de sota del capó del vehicle inserint una petita eina plana que no el malmeti o els dits sota el panell. Estireu cap amunt per afluixar els clips i deixeu a un costat el davantal de sota del capó.
  Imatge del vehicle amb el maleter davanter obert i el davantal del capó posterior destacat
 3. Si està equipat, traieu el filtre HEPA:
  1. Amb una clau de tub de 10 mm, traieu el cargol que subjecta el coll del dipòsit de líquid de rentat a la unitat d'emmagatzematge sota el capó.
   Primer pla del cargol que connecta el coll del dipòsit de líquid de rentat a la unitat d'emmagatzematge de sota del capó
  2. Traieu el coll del dipòsit de rentat del vehicle. Si el dipòsit del rentaparabrises és ple, pot sortir una mica de líquid de rentat.
   Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
   Nota
   No cal treure la mànega del coll.
   Primer pla de les pestanyes que mantenen el coll del dipòsit de rentat al seu lloc
  3. Amb una clau de tub de 10 mm, traieu els cargols (x2) que connecten el conjunt del filtre HEPA al vehicle.
   Cargols destacats (x2) al conjunt del filtre HEPA
  4. Traieu el conjunt del filtre HEPA del vehicle inclinant la vora posterior del conjunt del filtre cap amunt més enllà del dipòsit del líquid de fre. Aixequeu el conjunt del filtre fora del vehicle, tenint cura de no tocar ni danyar altres components.
   Imatge que mostra el conjunt del filtre HEPA que s'està retirant aixecant-lo i traient-lo fora del vehicle
 4. Apagueu el vehicle navegant a Controls > Seguretat > Apagar a la pantalla tàctil.
 5. Desconnecteu el bucle de primera resposta fent lliscar la pestanya de bloqueig vermella cap a vosaltres i prement la pestanya negra.
  Fletxa que mostra el bucle de primera resposta que s'està desconnectant
 6. Amb una clau de 10 mm, afluixeu la femella que fixa la pinça del terminal negatiu (-) al pol negatiu (-) de la bateria de plom-àcid. Allibereu la pinça del terminal del pol negatiu (-).
  Primer pla de la bateria de plom-àcid de baixa tensió amb la pinça del terminal negatiu (-) destacada
 7. Amb una clau de 10 mm, allibereu la coberta del terminal i afluixeu la femella que fixa la pinça del terminal positiu (+) al pol positiu (+) de la bateria de plom-àcid. Allibereu la pinça del terminal del pol positiu (+) i cobreixi la pinça del terminal amb un drap sec.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  PRECAUCIÓ
  No permeteu que la pinça del terminal positiu (+) entri en contacte amb components propers, com ara el suport de retenció de la bateria de plom o les línies de refrigeració de l'A/C.
  Primer pla de la bateria de plom-àcid de baixa tensió amb la pinça del terminal positiu (+) destacat
 8. Desendolleu la mànega del tub de ventilació del costat del terminal negatiu (-) de la bateria de plom-àcid.
  Primer pla de la bateria de plom-àcid de baixa tensió amb la mànega del tub de ventilació destacada
 9. Afluixeu la femella de la subjecció de la bateria a la part superior de la bateria de plom amb una clau de 10 mm. Per alliberar la bateria, manteniu-la premuda, desenganxeu-la i feu lliscar la corretja cap enrere. Si cal, inclineu el suport de la bateria cap enrere perquè no llisqui al vehicle.
  Les fletxes mostren que la femella s'afluixa i estira la presa cap amunt i cap a fora
 10. Utilitzant el mànec de la bateria, traieu amb cura la bateria de plom-àcid, tenint cura de no tocar ni danyar els components circumdants.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Avís
  Quan aixequeu la bateria de plom-àcid, poseu-vos davant del vehicle i utilitzeu la tècnica d'elevació adequada. La bateria de plom-àcid pesa aproximadament 12 kg (25 lliures). En cas contrari, els ocupants podrien patir lesions greus.
  Exemple de bateria de plom-àcid de baixa tensió
 11. Inspeccioneu la nova bateria de plom-àcid per assegurar-vos que té un endoll vermell a la carcassa del costat del terminal positiu (+). Si la nova bateria de plom-àcid no té un endoll vermell, utilitzeu una petita eina de retall per transferir l'endoll vermell de la bateria antiga a la nova.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  PRECAUCIÓ
  Elimineu la bateria de plom-àcid antiga d'acord amb les lleis locals, per exemple, deixeu-la a una instal·lació de reciclatge de bateries. Mantingueu la bateria de plom-àcid en posició vertical i col·loqueu-la sobre una tovallola o un tros de cartró quan la transporteu.
  Primer pla de la bateria de plom-àcid de baixa tensió amb l'endoll vermell destacat

Instal·lació:

 1. Maniobreu amb cura la nova bateria de plom-àcid al seu lloc, tenint cura de no tocar ni danyar els components propers.
 2. Instal·leu la bateria de plom-àcid premuda i utilitzeu una clau de 10 mm per estrènyer la femella que la subjecta a la bateria de 12 V. Ajusteu la femella a 6 Nm (4,4 ft-lb).
  Primer pla de la bateria premuda i la femella destacada
 3. Torneu a connectar el bucle de primera resposta.
  La fletxa mostra la connexió del bucle de primera resposta
 4. Traieu les cobertes protectores dels pals positius (+) i negatius (-) de la bateria nova de plom-àcid de baixa tensió.
 5. Connecteu el terminal positiu (+) col·locant la pinça del terminal sobre el pol positiu (+). Utilitzant una clau de 10 mm, apliqueu la femella a 6 Nm (4,4 ft-lb).
  Primer pla de la bateria de plom-àcid de baixa tensió amb la pinça del terminal positiu (+) destacat
 6. Instal·leu la coberta del terminal positiu (+).
 7. Connecteu el terminal negatiu (-) col·locant la pinça del terminal sobre el pol negatiu (-). Utilitzant una clau de 10 mm, apliqueu la femella a 6 Nm (4,4 ft-lb).
  Primer pla de la bateria de plom-àcid de baixa tensió amb la pinça del terminal negatiu (-) destacada
 8. Connecteu la mànega del tub de ventilació al costat del terminal negatiu (-) de la bateria de plom-àcid.
  Primer pla de la bateria de plom-àcid de baixa tensió amb la mànega del tub de ventilació destacada
 9. Obriu una de les portes del vehicle per assegurar-vos que s'ha restablert correctament l'alimentació i que la pantalla tàctil s'encén (això pot trigar uns quants minuts).
 10. Si està equipat, instal·leu el filtre HEPA:
  1. Maniobreu amb cura el conjunt del filtre HEPA al seu lloc, tenint cura de no tocar ni danyar altres components.
   Imatge que mostra el conjunt del filtre HEPA que es torna a instal·lar en tornar al vehicle
  2. Amb una clau de 10 mm, premeu els perns (x2) i ajusteu-los a 5 Nm (3,7 ft-lb).
   Cargols destacats (x2) al conjunt del filtre HEPA
  3. Assegureu-vos que la junta tòrica del coll del dipòsit de rentat està totalment assentat i, a continuació, instal·leu el coll del dipòsit de rentat introduint-lo al mateix dipòsit.
   Detall de la junta tòrica al coll del dipòsit de rentat amb una fletxa apuntant al dipòsit de rentat
  4. Dirigiu la mànega de manera que quedi assegurada per la llengüeta.
   Primer pla de les pestanyes que mantenen el coll del dipòsit de rentat al seu lloc
  5. Utilitzeu una clau de tub de 10 mm instal·leu el cargol que subjecta el coll del dipòsit de líquid de rentat a la unitat d'emmagatzematge sota el capó. Premeu el cargol a 5 Nm (3,7 ft-lb).
   Primer pla del cargol que connecta el coll del dipòsit de líquid de rentat a la unitat d'emmagatzematge de sota del capó
 11. Substituïu el davantal de sota del capó alineant els clips a les seves obertures al maleter davanter. Premeu cap avall per bloquejar-los al seu lloc. Els clips emeten un clic audible quan queden fixats.
  Imatge del vehicle amb el maleter davanter obert i el davantal del capó posterior destacat
 12. Tanqueu el maleter davanter. Si anteriorment es mostrava a la pantalla tàctil una alerta per substituir la bateria de baixa tensió, assegureu-vos que l'alerta ja no apareix.

Ús de transponedors RFID

Quan fixeu un transponedor RFID (utilitzat per molts sistemes automatitzats de peatge) dins del Model Y, situeu-lo al costat del retrovisor. Això garanteix uns resultats òptims i minimitza qualsevol obstrucció en la visió de conducció. Consulteu les instruccions del fabricant de RFID per a la ubicació específica.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
També es pot instal·lar un transponedor a prova d'aigua sobre la placa de matrícula de davant.

Instal·lació del suport de la matrícula de davant

Per tal de complir la normativa d’algunes zones que estableix que el vehicle ha de tenir la matrícula de davant, el Model Y està equipat amb un suport per a la matrícula. Aquest suport s’ajusta a la forma del para-xocs davanter del vehicle i s’hi enganxa amb un adhesiu molt resistent.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Tesla recomana seguir aquest procediment en un dia càlid i amb el vehicle ben net i sec. En condicions de fred o humitat, pot ser que l’adhesiu perdi adherència.

Per instal·lar el suport de la matrícula de davant:

 1. Apliqueu alcohol isopropílic en una superfície pintada no visible del vehicle per confirmar que no malmet ni fa saltar la pintura.
 2. Netegeu la zona de muntatge amb alcohol isopropílic i deixeu que s’eixugui durant un minut com a mínim.
 3. Traieu del tot la cinta protectora de l’adhesiu de la part superior del suport i parcialment la de la part superior de cada costat. Deixeu la meitat inferior de la cinta cap als costats i doblegueu cap enfora la cinta que heu desenganxat per poder treure-la fàcilment després d’alinear el suport al para-xocs.
  Part posterior del suport de la matrícula amb cinta retirada de la part superior i parcialment retirada a cada costat.
 4. Mentre inclineu la part superior del suport de la matrícula separant-la del para-xocs perquè no s’enganxi en una posició incorrecta, alineeu el centre de la part inferior del suport de la matrícula amb la part central de la reixeta, com es mostra a la il·lustració.
  Fletxes mostrades per alinear el centre inferior de la matrícula amb el centre de la reixeta.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Mireu d’alinear bé el suport, perquè no el podreu canviar de posició un cop l’hàgiu enganxat al para-xocs.
 5. Quan estigui ben alineat, acosteu la part superior del suport al para-xocs i feu pressió perquè quedi ben fixat amb l’adhesiu.
  Fletxes mostrades per prémer la part superior del suport de la matrícula contra el para-xocs.
 6. Traieu la resta de la cinta dels costats del suport i feu pressió a tot el suport perquè totes les zones adhesives quedin ben adherides.
 7. Quan ja tingueu el suport ben muntat, feu servir els caragols subministrats per collar la matrícula al suport (colleu-los a 3 Nm).
  Part frontal del vehicle amb cargols del suport de la matrícula ressaltats.