Pantalla tàctil

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avís
No perdeu de vista la carretera i les condicions del trànsit mentre conduïu. Per minimitzar les distraccions del conductor i garantir la seguretat dels ocupants del vehicle i d'altres usuaris de la carretera, eviteu utilitzar la pantalla tàctil mentre el vehicle està en moviment.

Utilitzeu la pantalla tàctil s’utilitza per controlar moltes funcions que es controlen amb botons físics en els cotxes tradicionals (com ara ajustar la calefacció i l’aire condicionat, els fars, etc.). També la podeu utilitzar per controlar contingut multimèdia, navegar, utilitzar funcions d’entreteniment i personalitzar el Model Y segons les vostres preferències. Per accedir amb mans lliures als controls habituals de la pantalla tàctil, utilitzeu ordres de veu (vegeu ).

Si la pantalla tàctil no respon o presenta un comportament inusual, la podeu reiniciar (consulteu Reiniciar la pantalla tàctil).

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Les il·lustracions es mostren només per millorar la comprensió del concepte. Segons les opcions del vehicle, la versió del programari, la regió de mercat i la configuració regional i d’idioma, els detalls que es mostren a la pantalla varien.
 1. Barra d’estat: Els controls i l’estat del cotxe es troben a la barra superior (vegeu Icones de la barra d'estat superior).
 2. Navegació: Canvieu l’orientació del mapa, cerqueu o navegueu a una destinació, i canvieu la configuració de navegació (vegeu ).
 3. Estat del cotxe: Aquesta àrea mostra dinàmicament l'estat actual del Model Y quan conduïu, estacioneu, obriu portes, enceneu llums, etc. Superviseu aquesta àrea mentre conduïu, perquè mostra informació important com ara la velocitat de conducció i missatges d'advertiment (vegeu ). Quan el cotxe està en la posició d'estacionament, podeu obrir els maleters o la porta de la presa de càrrega. Aquesta àrea també allotja "targetes" de drecera per a Multimèdia, la pressió dels pneumàtics i la informació del trajecte.
 4. Controls: Controleu diverses funcions i personalitzeu el Model Y per adaptar-lo a les vostres preferències. La pantalla Controls apareix al damunt del mapa. Toqueu una opció a la pantalla Controls per veure les diferents configuracions i preferències associades a l'opció escollida.

  Per cercar una opció de configuració concreta, toqueu Cerca a la part superior de la pantalla Controls. Feu canvis directament des del resultat o toqueu l'enllaç per anar a l'opció corresponent que hi ha a Controls.

  Icona d’informació
  Si es mostra una icona al costat d’un paràmetre específic, toqueu-la per mostrar una finestra emergent amb detalls molt pràctics sobre el paràmetre associat.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Es poden ajustar diversos controls, paràmetres i preferències del vehicle (com ara la climatització, el sistema multimèdia i la navegació) sense emprar les mans mitjançant les ordres de veu (vegeu ).
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Podeu enviar comentaris sobre la pantalla tàctil a Tesla mantenint premuda aquesta icona.
 5. Controls del climatitzador (conductor): Utilitzeu les fletxes esquerra i dreta per augmentar/reduir la temperatura de la cabina. Toqueu Split a la finestra emergent per visualitzar diferents controls per al conductor i el passatger. Toqueu la icona de temperatura per personalitzar la configuració del climatitzador (vegeu ). Els controls del climatitzador del passatger es mostren quan s’ha fet Split als controls de temperatura per proporcionar controls diferents per al conductor i el passatger.
 6. Les meves apps: Per a l'accés d'un sol toc a les aplicacions i controls més utilitzats, podeu triar què es mostra aquí. Vegeu Personalitzar Les meves apps.
 7. Iniciador d’aplicacions: Toqueu l'iniciador d’aplicacions per obrir la safata d'aplicacions. A continuació, toqueu qualsevol aplicació per obrir-la. L'aplicació seleccionada es mostra a sobre el mapa. Per tancar una aplicació, arrossegueu-la cap avall.
 8. Aplicacions recents: Mostra les aplicacions utilitzades més recentment. La quantitat d'aplicacions recents que es mostren depèn de quantes aplicacions s’hagin afegit a Les meves apps. Si afegiu la quantitat màxima d'aplicacions a Les meves apps, només es mostraran les aplicacions més recents.
 9. Volume Control: Controla el volum del reproductor multimèdia i les trucades (vegeu #CONCEPT_FGV_L2C_BR). El volum de les instruccions de navegació es controla per separat (vegeu ).

Personalitzar Les meves apps

Per a l'accés d'un sol toc a les aplicacions i els controls més utilitzats, podeu personalitzar les opcions que es mostren a la zona Les meves apps de la barra inferior de la pantalla tàctil:

 1. Accediu al mode de personalització mantenint premuda qualsevol aplicació o control de Les meves apps. Si aquest espai és buit, toqueu l'iniciador d’aplicacions.
 2. Arrossegueu qualsevol aplicació o control de la safata d'aplicacions a la zona Les meves apps, a la barra inferior.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Els calefactors dels seients seleccionats a la safata d'aplicacions apareixen al costat de la temperatura, en comptes de la zona Les meves apps.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Quan hàgiu afegit el nombre màxim d'aplicacions o controls a Les meves apps, en afegir una aplicació més s’elimina l'aplicació de més a la dreta.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Elimineu una aplicació o control de l'espai de Les meves apps mantenint-los premuts i tocant la "X" corresponent.

Icones de la barra d'estat superior

un cadenat desbloquejat
Permet bloquejar/desbloquejar totes les portes i els maleters.
16:20
El vehicle actualitza automàticament l'hora. Si no és correcta, comproveu que el vehicle tingui connectivitat a Internet i al GPS amb el programari més recent.
una casa amb una fletxa dins
Només es mostra a la barra d'estat de la pantalla tàctil quan el Model Y detecta un dispositiu HomeLink programat dins de l'abast i la pantalla tàctil no mostra ja la pantalla o la finestra emergent de HomeLink. Vegeu Garatge intel·ligent.
un semicercle amb un cercle més petit a sobre
Es mostra a la barra d'estat de la pantalla tàctil només quan el Model Y està estacionat. Afegiu, configureu (incloent-hi el Mode d’aparcacotxes i Utilitzar Entrada fàcil) o canvieu ràpidament els perfils de conductor. També es pot accedir als perfils de conductor des de la part superior de qualsevol pantalla de Controls. Vegeu .
Cercle a dins d'un cercle
Disponible quan Model Y està estacionat, toqueu per activar o desactivar manualment el Sentry Mode per al cicle de conducció actual. Per activar (o desactivar) el Sentry Mode manualment cada cop que us allunyeu del vehicle, activeu aquest paràmetre a Controls > Seguretat > Sentry Mode. Vegeu per obtenir més informació.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Si activeu o desactiveu el Sentry Mode des de Controls > Sentry Mode, les dreceres de la pantalla tàctil i de l'aplicació mòbil del vehicle només funcionaran durant el cicle de conducció actual.
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
Per a alguns vehicles fabricats després de l’1 de novembre de 2021 aproximadament, és possible que els ports USB de la consola central només admetin dispositius de càrrega. Utilitzeu el port USB de dins de la guantera per a la resta de funcions.
un cercle del qual radien uns raigs cap amunt
Es mostra quan el Model Y està connectat a una xarxa Wi-Fi.
línies que augmenten d’alçada d’esquerra a dreta
Es mostra quan la connectivitat mòbil del Model Y és molt baixa o no està disponible. Toqueu aquesta icona per accedir ràpidament a la configuració de la Wi-Fi.
una persona groga i un coixí de seguretat amb el text "COIXÍ DE SEGURETAT DEL PASSATGER DESACTIVAT"
Estat del coixí de seguretat del copilot (vegeu ).
telèfon mòbil amb una icona de GPS

Apareix quan el propietari, un conductor afegit o una aplicació de tercers que esteu utilitzant accedeix activament a la ubicació GPS del vostre vehicle a l’aplicació mòbil Tesla. Per desactivar-lo, aneu a Seguretat > Permetre Accés Mòbil a la pantalla tàctil.

Missatges emergents i alertes del vehicle

Els missatges emergents apareixen a la part inferior de la pantalla tàctil. Per exemple, apareix un recordatori del cinturó de seguretat si es descorda el cinturó de seguretat en un seient ocupat, una alerta per notificar-vos que hi ha una trucada entrant, un missatge de text (quan escaigui) i ordres de veu quan les feu servir. Si cal, toqueu les opcions d’aquests missatges emergents (per exemple, acceptar/rebutjar una trucada, triar una opció del menú de fars, etc.). Per rebutjar un missatge emergent, feu-lo lliscar cap avall.

Si apareix una alerta a la pantalla tàctil del vehicle, toqueu Més informació per obtenir més informació sobre l'alerta i com es pot resoldre. Podeu veure una llista d'alertes i notificacions del vehicle tocant la icona de la campana a la part superior de Controls.

Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
No totes les alertes proporcionen informació addicional en aquest moment.

Reiniciar la pantalla tàctil

Podeu reiniciar la pantalla tàctil si no respon o té un comportament inusual.

Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
Avís
Per reiniciar la pantalla tàctil, el vehicle ha d'estar aturat i amb la marxa d'estacionament (P). Durant el reinici, la pantalla d'estat del cotxe, els avisos de seguretat, la càmera posterior, etc. no estaran visibles.
 1. Canvieu a la posició d'estacionament.
 2. Manteniu premuts els dos botons de desplaçament del volant fins que la pantalla tàctil es torni negra. Prémer el pedal de fre mentre manteniu premuts els botons de desplaçament no té cap impacte i no és necessari.
  Volant amb requadre augmentat de les fletxes cap amunt que assenyalen els botons de desplaçament dret i esquerre.
 3. Al cap d’uns segons, apareix el logotip de Tesla. La pantalla tàctil trigarà uns 30 segons a reiniciar-se. Si al cap d’uns minuts la pantalla tàctil encara no es mostra o continua tenint un comportament inusual, proveu d’apagar i tornar a engegar el vehicle (si és possible). Vegeu .
Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
Nota
En prémer els botons de desplaçament només es reinicia la pantalla tàctil. No reinicia cap altre component del vehicle i Model Y no s'apaga i s'encén.

Personalització de la configuració de la pantalla i el so

Toqueu Controls > Pantalla per ajustar la configuració de la pantalla segons les vostres preferències.

 • Aspecte: Personalitzeu la pantalla en Fosc o Clar. Si està configurada en Auto, la pantalla tàctil canvia en funció de les condicions de llum ambiental.
 • Brillantor: Arrossegueu el control lliscant per controlar manualment el nivell de brillantor. Si Mode exposició es configura en Auto, la pantalla tàctil s’ajusta en funció de les condicions de llum ambiental i la preferència de brillantor. Model Y recorda la preferència de brillantor que heu escollit i ajusta la pantalla tàctil en conseqüència.
 • Netejar pantalla: Si aquesta funció està activada, la pantalla tàctil s’enfosqueix i es desactiva temporalment per facilitar-ne la neteja. Seguiu les instruccions de la pantalla per sortir del mode de neteja de la pantalla.
 • Idioma pantalla tàctil Seleccioneu l'idioma en què es mostra la pantalla tàctil.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Model Y ha d'estar en posició d'estacionament per canviar l’idioma. Quan canvieu l’idioma, haureu d'esperar una estona mentre el Model Y apaga i reinicia la pantalla tàctil.
 • Idioma de reconeixement de veu: Trieu l'idioma que voleu utilitzar per a les ordres de veu.
 • Idioma navegació de veu Trieu l’idioma que fa servir el sistema de navegació per donar instruccions de veu.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Per als idiomes que requereixen descàrrega, seleccioneu l'idioma a la llista desplegable per iniciar-la (es requereix connexió Wi-Fi).
 • Mida del text: Seleccioneu entre Estàndard i Gran per personalitzar la mida del text a la pantalla tàctil del vehicle.
 • Hora: Trieu el format de l’hora, que pot ser de 12 o 24 hores.
 • Format d'energia: Seleccioneu-ho per mostrar l'energia restant i les unitats de càrrega com un percentatge d'energia de la bateria restant o com una estimació de la distància que podeu conduir.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Nota
  Quan vulgueu saber quan heu d'efectuar una càrrega, feu servir l'estimació d'energia només com a orientació general. Hi ha molts factors que afecten el consum d'energia. Vegeu #FACTORSAFFECTINGCONSUMPTION.
 • Distància: Trieu si voleu que les mesures es mostrin en unitats mètriques (quilòmetres, centímetres, etc.) o imperials (milles, polzades, etc.).
 • Temperatura: Trieu si voleu que la temperatura es mostri en graus Fahrenheit o Celsius.
 • Pressió dels pneumàtics: Indiqueu si la pressió dels pneumàtics s’ha de mostrar en BAR o PSI.

A més de personalitzar la pantalla, podeu activar Joe Mode per reduir el volum de totes les campanes que no estiguin relacionades amb problemes de seguretat crítics. Toqueu Controls > Seguretat > Joe Mode per activar-lo.

Posar nom al vehicle

Per personalitzar encara més el vostre vehicle, li podeu posar un nom. Toqueu l'opció Controls > Programari > Doneu nom al vehicle, situada al costat dret de la pantalla tàctil, a sota de la imatge del Model Y. Si el vehicle ja té nom, toqueu el nom actual per canviar-lo. Introduïu el nom nou a la finestra emergent i toqueu Desar. El nom del vostre Model Y apareix també a l'app mòbil de Tesla.

Esborrament de dades personals

Podeu esborrar totes les dades personals (adreces desades, música favorita, programació de HomeLink, etc.) i restaurar totes les opcions personalitzades als valors predeterminats de fàbrica. Això és útil a l'hora de traspassar la propietat del Model Y. Toqueu Controls > Servei > Restabliment de fàbrica. Abans d'esborrar el contingut, el Model Y verifica les vostres credencials; per fer-ho, se us demana que introduïu el nom d'usuari i la contrasenya associats al vostre Tesla Account.