Pokrenite niskonaponsku (litij-ionsku) bateriju

Vozila proizvedena u gigatvornici u Šangaju nakon otprilike listopada 2021. i u tvornici u Fremontu nakon otprilike prosinca 2021. opremljena su litij-ionskom niskonaponskom baterijom.

 1. Otvorite poklopac motora.
 2. Uklonite ploču za održavanje tako da je povučete prema gore kako biste oslobodili kopče obloge kojima je pričvršćena.
 3. Uklonite crveni poklopac i priključite vanjski crveni pozitivni (+) kabel niskonaponskog napajanja na crveno pozitivno (+) mjesto za pokretanje.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pozor
  Da biste izbjegli oštećenje vozilu, ne dopustite da pozitivni kabel dodiruje druge metalne dijelove.
  pozitivni kabel napajanja niskog napona koji se priključuje na pozitivni terminal.
 4. Vozila proizvedena prije otprilike 2024.: Priključite vanjski crni negativni (-) kabel niskonaponskog napajanja na munju koja se nalazi između spremnika kočione tekućine i prednjeg prtljažnika. Munja se upotrebljava kao mjesto uzemljenja za vanjsku podršku.
  negativni kabel napajanja niskog napona koji se priključuje na negativni terminal.

  Vozila proizvedena od otprilike 2024.: Priključite vanjski crni negativni (-) kabel niskonaponskog napajanja na munju koja se nalazi pokraj spremnika kočione tekućine. Munja se upotrebljava kao mjesto uzemljenja za vanjsku podršku.

  negativni kabel napajanja niskog napona koji se priključuje na negativni terminal.
 5. Uključite vanjski izvor električne energije (pogledajte upute proizvođača) samo na 20 sekundi, a zatim ga isključite ili isključite izvor električne energije.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pozor
  Ako ostavite napajanje uključeno dulje od 20 sekundi, niskonaponska baterija se možda neće samostalno oporaviti i vozilo se možda neće moći prebaciti u položaj Drive. Ako se to dogodi, nakon isključivanja izvora električne energije, isključite niskonaponsku bateriju, a zatim ponovno uključite niskonaponsku bateriju kako biste omogućili samostalni pokušaj oporavka baterije.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bilješka
  Ako pokušavate uključiti Transportni način rada (kako biste povukli vozilo s pomoću kabela za vuču na kamion s ravnom podnicom), nije potrebno da se niskonaponska baterija samostalno oporavi. Ostavite napajanje priključeno sve dok vozilo nije osigurano.
 6. Otvorite vozačeva vrata i pričekajte dvije minute.
 7. Pobrinite se da se vozilo može prebaciti u položaj Drive.
 8. Vratite ploču za održavanje tako da je vratite na prvobitno mjesto i pritisnete dok se ne učvrsti.
 9. Zatvorite poklopac motora.