Brug af startkabler på Lavspændingsbatteriet (blysyre)

Køretøjer produceret på Gigafactory i Shanghai før ca. oktober 2021 og på fabrikken i Fremont før ca. december 2021, er udstyret med et blysyrebatteri med lav spænding.

Ved starthjælp med startkabler af Model 3 med en anden bil, se producentens instruktioner for den pågældende bil. Følgende instruktioner forudsætter, at du anvender en ekstern lavspænding-strømforsyning (f.eks. en bærbar starthjælper).

 1. Åbn motorhjelmen.
 2. Fjern vedligeholdelsespanelet ved at trække det opad for at løsne de clips på beklædningen, der holder det på plads.
 3. Fjern beklædningen på kabinens indtag ved at trække det opad for at løsne de clips på beklædningen, der holder det på plads.
 4. Tilslut lavspænding-strømforsyningens røde positive (+) kabel til den røde positive (+) pol på lavspænding-batteriet.
  Warning IconA warning icon, calling your attention to a possibly risky situation
  Pas på
  For at undgå at beskadige Model 3, skal det undgås, at det positive kabel kommer i kontakt med andre metalkomponenter såsom batteribeslaget.
 5. Tilslut lavspænding-strømforsyningens sorte negative (-) kabel til den sorte negative (-) pol på lavspænding-batteriet.
 6. Tænd for den eksterne strømforsyning (se producentens instruktioner). Rør ved touchskærmen for at vække den.
  Informational PurposesAn informational icon, calling your attention
  Bemærk
  Det kan tage flere minutter at få strøm nok til at vække touchskærmen.
 7. Når den eksterne lavspænding-strømforsyning ikke længere er nødvendig, skal begge kabler afmonteres fra polerne på batteriet startende med det sorte negative (-) kabel.
 8. Genmonter beklædningen på kabinens indtag ved at anbringe det i dets oprindelige position og trykke ned, indtil det sidder fast.
 9. Udskift vedligeholdelsespanelet ved at anbringe det i dets oprindelige position og trykke ned, indtil det sidder fast.
 10. Luk motorhjelmen.

Hvis du udskifter blysyrebatteriet med et af en anden type, skal du ændre gateway-konfigurationen på dit køretøjs touchskærm. Se Servicehåndbogen for yderligere oplysninger.